Missie

SchrijversAcademie wil talentvolle aspirant-schrijvers ondersteunen bij de ontwikkeling van hun literaire persoonlijkheid en hun een goede basis mee geven om het te kunnen maken als publicerend auteur.

SchrijversAcademie gaat ervan uit dat er geen recepten zijn voor goede literatuur, geen wetten en geen do's en don'ts. Wél kan SchrijversAcademie jouw inzicht doen groeien in het effect van jouw woorden op een lezer.

Een schrijver leert door de praktijk van het schrijven. SchrijversAcademie heeft de ambitie jouw leerproces te versnellen door de gepaste theorie, oefeningen, begeleiding en feedback aan te bieden.

Een schrijver leert ook door veel te lezen. SchrijversAcademie wil je hierin prikkelen en verwacht dat je zelf een mooi leesparcours doorloopt.

SchrijversAcademie wil je in de eerste plaats helpen jouw unieke literaire stem te ontdekken, te laten groeien en te koesteren.

SchrijversAcademie werkt enkel met docenten die zelf publicerende auteurs zijn. Zij verschaffen je inzichten vanuit hun eigen ervaringen en leerproces. Dat kunnen soms ook tegenstrijdige inzichten zijn. Het is aan jou als student om hieruit die zaken te distilleren die jouw schrijverschap en jouw tekst vooruithelpen.

Als beginnend schrijver ben je vaak ook op zoek naar een netwerk. SchrijversAcademie helpt je dit uit te bouwen. Je maakt gedurende twee jaar deel uit van een groep gelijkgezinden en leert elkaar ondersteunen en feedback geven. Je komt in contact met publicerende docenten en andere schrijvers (bv. als gastspreker), je komt ook al een eerste keer in contact met enkele uitgevers. In het tweede jaar krijg je in de loop van vier lezingen inzicht in het reilen en zeilen van het literaire wereldje en de realiteit van het publiceren.

SchrijversAcademie maakt deel uit van Creatief Schrijven vzw. SchrijversAcademie en Basisjaar Literair Schrijven genieten de steun van Literatuur Vlaanderen.