Praktisch

Lesuren

Bij SchrijversAcademie heb je maximum één contactmoment per week. In het eerste jaar zijn die contactmomenten wekelijks, met uitzondering van de schoolvakanties en de weken met wettelijke feestdagen. In het tweede jaar zijn er minder contactmomenten, om je nog meer ruimte te geven om aan je eigen project te schrijven.

De lessen vinden plaats op dinsdagavond (Poëzie) en op woensdagavond (Proza, woensdaggroep) en zaterdagochtend (proza, zaterdaggroep). Projectdagen, waarin je feedback krijgt op je manuscript, vinden plaats op zaterdagen. De auteurslezingen vinden plaats op woensdagavonden.

Op weekavonden lopen de sessie van 19.00u tot 21.30u, de zaterdagsessies van 10.00u tot 12.30u. De projectdagen lopen van 10.00u tot 17.00u.

Het volledige lessenrooster voor het academiejaar 22-23 vind je binnenkort hier.

Het is niet mogelijk de opleiding Poëzie te combineren met de opleiding Proza. Voor Proza kies je voor één van beide groepen.

Leslocatie

De lessen vinden plaats in de Hiberniaschool, Volkstraat 40, 2000 Antwerpen.

+ Vanaf Centraal Station neem je op het Koningin Astridplein tram 10 richting Wijnegem, vier haltes verder stap je af aan halte Kasteelplein. Het is dan nog 500 meter wandelen door de Tolstraat tot aan het gebouw. Totale duur: 17 minuten. 

+ Vanaf Berchem Station neem je best tram 4 richting Silsburg-Groenplaats-Hoboken en stap je af bij halte Antwerpen Tropisch Instituut, 180 meter van de school. Totale duur: 26 minuten. 

 

Inschrijvingsgeld

De deelnameprijs bedraagt  757 euro per jaar.  Voor de pitch en de voorbereidende workshop geldt een kleine bijdrage.

Ben je jonger dan 26, of heb je een studenten- of lerarenkaart dan ontvang je 15% korting.

Wie dat wenst kan het inschrijvingsgeld in schijven betalen.

Is de prijs een belangrijk obstakel voor je deelname, dan kan je contact opnemen met An Leenders (An@creatiefschrijven.be), directeur van Creatief Schrijven, en zoeken we naar een oplossing.