Tweede jaar

Projectbegeleiding

Tijdens de projectdagen in het eerste jaar wordt de praktijk van de feedbackgroepjes geconsolideerd. Je leert op de juiste manier feedback te vragen en feedback te geven op elkaars werk. 

4 sessies op zaterdag

 

Literaire context

Je leest en bespreekt literair werk van collega-schrijvers. Je leert lezen als een schrijver en reflecteert op die manier ook over je eigen schrijfstijl.

3 sessies 

 

Auteursgesprekken

We organiseren 5 auteursgesprekken. Dit zijn stuk voor stuk bijzondere ontmoetingen met auteurs die ons een inkijk geven in de interne keuken van het schrijverschap. Daarnaast geeft het je de kans je medestudenten te ontmoeten.

Creatief Schrijven werkt hiervoor samen met Behoud de Begeerte. De lezingen vinden plaats op woensdagavond in bibliotheek Permeke, Antwerpen. 

5 sessies

 

Uitdieping

In deze workshop schaaf je verder aan je schrijftechniek en bouw je wat je in het eerste jaar leerde verder uit. Je gaat op zoek naar je eigen stem, leert kritisch naar je eigen tekst kijken en zoekt oplossingen voor knelpunten.

6 sessies 

 

Creatieve bronnen

Je leert voeling te krijgen met je eigen creatieve bronnen. Je onderzoekt wat jouw beste schrijfroutine is en leert omgaan met de uitdagende kanten van het schrijverschap.

3 sessies, verspreid over het jaar

 

Alleen voor PROZA:  Verhaalkunde

Hoe werkt een verhaal? Welke keuzes bepalen het DNA van een vertelling? In deze module leer je de principes waardoor thema, toon en stijl resoneren met karakters en plot. We bestuderen die wisselwerking op alle niveaus: van de hoogste vertelboog tot in de beats van een scène.

4 sessies

 

Alleen voor POËZIE: Poëziegeschiedenis

In poëzie is het van groot belang om je tegenover een traditie te positioneren. In deze eerste module krijg je in sneltreinvaart een overzicht van de Nederlandstalige poëzie van Egidius tot Claus. Hierin komen ook de belangrijkste termen om over poëzie te praten een eerste keer aan bod.

4 sessies